Juridisch

Hoe kunnen de ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie worden beschermd?

Er moeten verschillende beschermingsniveaus worden ingevoerd. 

Artificiële intelligentie maakt immers zeer vaak gebruik van een grote hoeveelheid gegevens, waaronder gevoelige persoonsgegevens. Het is dus essentieel de gebruikte algoritmen te beveiligen om uw klanten, uw potentiële klanten en uw bezoekers tegen alle soorten lekken te beschermen. In die zin is het voor de onderneming absoluut noodzakelijk om te voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), op straffe van zware boetes.

Maar het is ook belangrijk om het resultaat zelf van de ontwikkeling van artificiële intelligentie binnen uw onderneming te beschermen, namelijk om te voorkomen dat de geproduceerde AI-algoritmen kunnen worden hergebruikt door anderen en, a fortiori, door concurrenten.

Om te weten hoe u uw idee kunt beschermen, kunt u de "IdeeSCAN" uitvoeren, die u door de FOD Economie, VLAIO en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom wordt aangeboden.

Meer informatie vindt u ook onder de rubriek "Intellectuele eigendom op computerprogramma’s" op de website van de FOD Economie.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.