Sectorale voordelen

Ik ben actief in de bouwsector. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Als bouwkundige is de integratie van artificiële intelligentie ook zeer waardevol omdat ze onmiskenbare voordelen biedt.

Hier volgen enkele voorbeelden:

• AI kan foto's die op de bouwplaats zijn genomen, bijvoorbeeld met drones, via beeldherkenning in verband brengen met verslagen van ongevallen die in een databank zijn opgeslagen en met de routes die door zware voertuigen worden gevolgd, zodat inzicht wordt verkregen in het soort (en aantal) risico's dat bij een specifieke aanpak of een specifiek gebied van de bouwplaats een rol speelt. Dat maakt het mogelijk om de veiligheidsprocedures te herzien, werknemers te waarschuwen bij problemen of niet-adequaat gedrag en de algemene veiligheid op elke bouwplaats te verhogen.

• AI kan de productiviteit van teams ook verbeteren door stilstandtijden te identificeren en de interacties tussen de verschillende vakmannen te optimaliseren.

• Dankzij met AI verbeterde modelleringsinstrumenten kunnen duizenden manieren worden geanalyseerd om het project te ontwikkelen, zodat de planning kan worden verbeterd, kan worden geanticipeerd op mogelijke problemen op de bouwplaats, meerkosten kunnen worden voorzien en de globale kostprijs van een bouwplaats kan worden verminderd, en de middelen kunnen worden geoptimaliseerd om het afval dat afkomstig is van de bouwwerken te verminderen.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.