Sectorale voordelen

Ik ben actief in de culturele sector. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

De artistieke productie is bij uitstek een gebied dat verband houdt met de menselijke intelligentie. Toch kan artificiële intelligentie, wanneer vakkundig gecombineerd met menselijke intelligentie, ook een ondersteunende rol spelen.

Hier volgen enkele voorbeelden van de toepassing van AI in de culturele en artistieke sector:

• AI kan helpen om gevoelens over artistieke werken of initiatieven die op internet zijn gepubliceerd te verzamelen en analyseren.

• Op muzikaal of audiovisueel gebied kan AI, gezien de explosieve groei van dat soort materiaal, een belangrijke rol spelen bij de archivering, etikettering of organisatie ervan. Ze laat ook toe de artiest te herkennen, op basis van muziek- of beeldfragmenten. Dat is wat de bekende smartphone-applicatie "Shazam" al doet. Tot slot kan AI op basis van analyses nieuwe methoden voorstellen om bepaalde werken te belichten of samen te brengen, waardoor ze een langer kunnen worden tentoongesteld.

• Op de kunstmarkt kan AI ook worden gebruikt om mogelijke fraude op te sporen, of om automatische beschrijvingen van voorwerpen te genereren en vragen van potentiële klanten te beantwoorden.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.