Sectorale voordelen

Ik ben advocaat. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Als advocaat besteedt u wellicht veel tijd aan terugkerend juridisch onderzoek om uw dossiers op te bouwen. 

Met behulp van natuurlijke-taalverwerking kan AI voorspellen en aangeven welke juridische documenten en teksten relevant zijn voor een bepaalde zaak. Dat betekent dat u geen tijd meer hoeft te verspillen aan het verzamelen en analyseren van deze gegevens, en dat u zich direct kunt richten op de kern van uw werk, namelijk de inhoud.

Op basis van de gegevensanalyse kan AI u ook bijstaan voor het proces zelf. AI kan een analyse maken van de rechter en de advocaat van de tegenpartij, op basis van eerdere rechtszaken die zij hebben gevoerd/beslissingen die zij hebben genomen. Zo weet de advocaat met wie hij te maken heeft en kan hij zich daaraan aanpassen.

Tot slot kan AI u ondersteunen om lopende zaken autonoom op te volgen. Het zijn de belangrijkere zaken, waarvoor een pleidooi nodig is, het opstellen van conclusies en adviseren van cliënten, die daarentegen hoofdzakelijk te uwen laste blijven. 

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.