Sectorale voordelen

Ik ben bakker. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Als bakker hebt u misschien het gevoel dat u ver af staat van kwesties in verband met digitalisering en artificiële intelligentie. Nochtans kan AI ook voor u nuttig zijn.

Met AI kunt u het rendement van de productie in uw bakkerij verhogen, zowel kwantitatief als kwalitatief. 

Door bakprocessen te stroomlijnen met timers en voorgeprogrammeerde machines kunt u gemakkelijker een groter aantal producten vervaardigen, zonder dat u het hele proces voortdurend hoeft te monitoren. Bovendien zal ook de productkwaliteit constanter zijn dankzij de grotere nauwkeurigheid die AI biedt.

AI kan u ook helpen uw inventaris bij te houden. Door de beschikbaarheid van de ingrediënten in de hele toeleveringsketen te volgen, kunnen potentiële tekorten van tevoren worden opgespoord, zodat het productieschema kan worden aangepast. Verder kan AI overtollige ingrediënten identificeren om voedselverspilling tegen te gaan en u te helpen uw afval beter te beheren.

Tot slot kan AI uw relatie met de klant verbeteren. Uw klanten kunnen bijvoorbeeld vooraf bestellingen plaatsen in een geautomatiseerd systeem door een tijdslot op te geven, en hun aankopen vervolgens af te halen zonder dat zij in de rij moeten staan. AI zorgt er mee voor dat de bestelling tijdig en correct wordt afgehandeld. Dat levert u aanzienlijk wat tijdwinst op.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.