Sectorale voordelen

Ik ben boekhouder. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Bent u een boekhouder of werkt u met cijfers, dan kan artificiële intelligentie bij u angst opwekken dat u uw baan verliest omdat u nutteloos zou worden in vergelijking met de rekenkracht en het interpretatievermogen van AI.

Vergis u niet! AI heeft een impact op uw beroep en zal dat ook in de toekomst hebben, maar het is nog lang niet in staat om u te vervangen. De inhoud van uw beroep dreigt daarentegen wel te veranderen.

AI kan u op die manier helpen om de belangrijkste financiële cijfers van ondernemingen te analyseren en te controleren. Via algoritmen is AI voortdurend op zoek naar belangrijke boekhoudkundige cijfers en kan zo proactief potentiële problemen opsporen, zodat u als boekhouder tijdig kunt ingrijpen.

Op kennis gebaseerde AI-oplossingen kunnen u ook goed van pas komen. Software die ervoor kan zorgen dat de boekingen die u verricht aan alle regels voldoen, kan uw werk bijvoorbeeld veel eenvoudiger maken.

Daarnaast bieden die op kennis gebaseerde AI-oplossingen ook de mogelijkheid om te anticiperen op toekomstige veranderingen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe wet wordt opgesteld, kunt u AI gebruiken om die in uw informaticasysteem te simuleren. Zo kunt u proactieve maatregelen nemen om u aan de nieuwe wetgeving aan te passen.

In de praktijk is AI vooral in staat om de standaardzaken waarmee u dagelijks te maken krijgt, sneller af te handelen, met de zekerheid dat dat foutloos gebeurt. Daardoor hebt u meer tijd om u toe te leggen op andere aspecten van uw beroep, zoals advies verlenen.

Ook de kwaliteit van dat advies verbetert met de toepassing van AI. Waar u vandaag advies geeft op basis van historische cijfers, kunt u via machinaal leren vooruitkijken en proactief advies verlenen.

Doordat u verlost bent van repetitieve dagelijkse taken zal uw beroep als boekhouder evolueren naar een meer strategische, adviserende en probleemoplossende functie.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.