Sectorale voordelen

Ik ben dierenarts. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Artificiële intelligentie wordt regelmatig aangehaald als een waardevolle ondersteuning voor de menselijke gezondheid. Maar ze is ook belangrijk voor de gezondheid van dieren.

Als dierenarts kunt u met AI snellere diagnoses en nauwkeurigere behandelingen vaststellen. 

Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan door de gezichtsuitdrukking van het dier te observeren om de mate van pijn te bepalen. Op basis daarvan kan een juiste diagnose worden gesteld.

AI kan ook bijdragen aan de diagnose door snel meerdere symptomen te combineren in één diagnose. Op basis van de notities van de dierenarts stelt een AI-algoritme ziekten voor waaraan het dier zou kunnen lijden. Aangezien AI een zelflerend vermogen heeft, zal ze hier steeds beter in worden, zodat de dierenarts snel een diagnose kan stellen.

Net als bij menselijke zorg kunnen dierenartsen met AI ook diagnoses stellen voor ziekten die zich in de toekomst kunnen voordoen, op basis van de specifieke voorgeschiedenis en gegevens van het behandelde dier. Dit kan het risico verminderen dat die ziekte zich voordoet of, als ze zich toch voordoet, u voorbereiden op een goede behandeling ervan.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.