Sectorale voordelen

Ik ben kapper. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

Als kapper hebt u misschien het gevoel dat u ver af staat van kwesties in verband met digitalisering en artificiële intelligentie. Nochtans kan AI ook voor u nuttig zijn.

AI maakt het eenvoudiger om uw dagen te organiseren, bijvoorbeeld door afspraken in te plannen, zodat u meer tijd hebt om u toe te spitsen op de dienstverlening aan en tevredenheid van uw klant. 

Het meest geschikte instrument daarvoor is een chatbot. Hij kan reserveringen aannemen en zelfs rekening houden met de dagelijkse planning, de werktijden/pauzes en de duur van de kapperssessie (op basis van de eerdere bezoeken van de klant en de vereiste handelingen), waardoor uw werktijd wordt geoptimaliseerd en u zoveel mogelijk klanten kunt bedienen.

AI kan u ook helpen om de klant de juiste diensten en producten aan te bieden. Dankzij gezichtsherkenning kan zij tot in de kleinste details bepalen welke producten het nuttigst zijn voor de klant. Zo kunt u elke klant de best mogelijke behandeling bieden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om kapsels virtueel te testen om na te gaan of de klant ze mooi vindt.

Op basis van gegevensanalyse kan AI ook zorgen voor een slimmere dagelijkse planning. Door de drukste tijden te bestuderen, kan AI uw dagschema aanpassen. Dat zorgt ervoor dat werknemers niet zonder werk zitten op rustige momenten en dat er voldoende werknemers beschikbaar zijn op drukke momenten.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.