Sectorale voordelen

Ik ben vastgoedmakelaar. Hoe zal artificiële intelligentie mijn sector beïnvloeden? Kan ze mij helpen bij mijn activiteiten?

De aankoop van vastgoed is sterk op emoties gebaseerd, en het menselijke contact van een makelaar speelt een belangrijke rol bij de begeleiding van de verkoop. Bijgevolg zou men kunnen denken dat AI in die sector geen rol kan spelen. Toch is dat wel het geval.

Op basis van gegevens (historische gegevens, leeftijd van een huis, marktwaarde, trends, buurt waarin de woning zich bevindt, enz.), kan AI op een objectieve manier een precieze waarde toekennen aan een woning.

AI kan u ook helpen om gedetailleerde informatie te verstrekken over de woning, die u als makelaar niet gemakkelijk kunt verkrijgen. Dat kan betrekking hebben op het aantal uren zonneschijn per jaar, geluidsoverlast, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, de criminaliteitscijfers, de reistijden voor verschillende vervoerswijzen, enz.

Chatbots kunnen de relatie met de klant voor een deel vergemakkelijken doordat ze snel en op elk moment kunnen reageren op de vragen van geïnteresseerde kopers. Bovendien kunnen ze bezoekers ook begeleiden bij een virtuele rondleiding, om kopers een betere eerste indruk van het pand te geven. Vervolgens kunt u een uitvoeriger bezoek ter plaatse aanbieden.

Tot slot kan AI repetitieve dagelijkse taken (zoals het opzoeken van dossiers) overnemen, zodat u zich meer kunt richten op de verkoop zelf.

Interesse? Lees de getuigenissen van kmo's die artificiële intelligentie hebben toegepast om hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren door naar de pagina "Getuigenissen" te surfen.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.