Zakelijke voordelen

Kan artificiële intelligentie de cyberveiligheid van mijn onderneming vergroten?

Het digitaliseren van uw onderneming biedt niet alleen kansen. Het proces houdt ook risico's in, en de cyberbeveiliging is vandaag een essentieel onderdeel van de algemene veiligheid van een onderneming geworden. 

De huidige gezondheidscrisis heeft nog meer bedrijfsleiders ertoe gebracht hun toevlucht te nemen tot digitalisering, wat de behoefte aan beveiliging ten aanzien van het grotere aantal cyberaanvallen, ook gericht naar kmo's, nog versterkt.

Artificiële intelligentie kan ook een rol spelen bij het verbeteren van de cyberbeveiliging van uw onderneming:

• Via het totaaloverzicht van uw netwerk kan AI het gedrag van regelmatige gebruikers bijvoorbeeld analyseren en trends vaststellen. Als een indringer in het netwerk binnendringt, kan AI dat onmiddellijk detecteren, de informatie sneller doorgeven en automatisch tegenmaatregelen nemen.

• AI is ook in staat om alle routineactiviteiten automatisch te beheren: updates van software, regelmatige analyses van antimalware- en antivirussystemen, bewaring van gegevens (back-ups), toegangsbeheer van het netwerk, phishing- en spamfilters (dit is trouwens rechtstreeks geïntegreerd in uw mailbox van Gmail of Outlook, om twee voorbeelden te noemen).

• Door de regelmatige analyses van het netwerk kan AI u adviseren over nieuwe maatregelen om de cyberbeveiliging te waarborgen, op basis van de gedetecteerde kwetsbaarheden, zoals een menselijke deskundige dat zou kunnen doen.

• …

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.