Uitrol in de onderneming

Waar kan ik hulp vinden om mijn project te implementeren? Wie kan mij bijstaan?

Een digitaliseringsproject, en a fortiori een AI-project, opzetten in uw onderneming is geen eenvoudige zaak. Het vereist een bepaalde technische deskundigheid waarover slechts weinig kmo's beschikken. 

Het is dus heel normaal dat u moet worden geholpen en begeleid bij uw project. Wees gerust, de Digital Innovation Hubs, een Europees netwerk van structuren die kmo's adviseren en begeleiden bij het digitaliseringsproces, zijn net voor dit doel in het leven geroepen. 

Een digitale innovatiehub brengt de verschillende deskundigheden op één plaats samen en stelt u in staat om uw ideeën te bespreken, te profiteren van hun kennis van het werkveld dankzij hun ervaring met andere bestaande projecten, uw eventuele prototypen te testen via hun infrastructuur, enz. Via de hub kunt u, indien nodig, ook worden doorverwezen naar de juiste partners, afhankelijk van uw activiteitensector of uw specifieke behoeften.

Bovendien bestaan er op federaal en gewestelijk niveau verschillende vormen van overheidssteun en projectoproepen om u te ondersteunen.

Aarzel tot slot niet om een beroep te doen op uw sectorale beroepsorganisatie. Steeds meer projecten worden ontwikkeld op sectorniveau in plaats van op het niveau van afzonderlijke ondernemingen, omdat kmo's met soortgelijke problemen worden geconfronteerd. Zij kennen misschien andere goede praktijken die elders al worden toegepast en die u kunnen inspireren of u de juiste contactpersoon kunnen bezorgen om aan de slag te gaan.

Bekijk ook onze pagina "Zet de stap naar AI".

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.