Uitrol in de onderneming

Wat heb ik nodig om artificiële intelligentie in mijn onderneming te integreren?

Artificiële intelligentie in uw onderneming integreren is niet eenvoudig en moet aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Ten eerste moeten de behoeften en doelstellingen van het project worden vastgesteld, maar ook in welk opzicht artificiële intelligentie een haalbare en doeltreffende oplossing vormt. Het is van essentieel belang om scenario's op te stellen die het enerzijds mogelijk maken een probleem te identificeren waarvoor met behulp van artificiële intelligentie oplossingen kunnen worden aangedragen, en anderzijds processen op te zetten waardoor artificiële intelligentie voortdurend kan leren en doeltreffender kan worden. 

Beide gebieden gaan hand in hand met de voortdurende verbetering van de IT-infrastructuur van de onderneming. Om AI op de juiste manier in uw kmo in te voeren, moet uw kmo immers al een minimaal niveau van digitale maturiteit en geïntegreerde technologieën hebben bereikt, waarop AI kan worden geënt om de mogelijkheden ervan te verbeteren.

Uiteraard hoeft u dat zeer complexe proces niet alleen te doorlopen. U kunt rekenen op de steun van een begeleider, vanaf het oorspronkelijke idee tot de verwezenlijking van uw project. Dat is de filosofie achter het project van het netwerk European Digital Innovation Hubs. U kunt ook een beroep doen op een aantal mogelijkheden voor financiële steun, afhankelijk van het gewest waartoe u behoort (Vlaanderen, Brussel-Hoofdstad of Wallonië).

Op de pagina " Zet de stap naar AI" kunt u meer te weten komen over die mogelijkheden.

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.