Algemene vragen

Wat zijn de belangrijkste voorbeelden van de toepassing van artificiële intelligentie in het dagelijkse leven?

Vandaag is artificiële intelligentie al aanwezig in talrijke aspecten van ons leven, zowel beroepsmatig als privé. Voorbeelden in overvloed! De spraakassistenten van bedrijven als Google of Amazon zijn daar een illustratie van. Door een eenvoudig stemcommando kunt u hen taken laten uitvoeren in uw plaats: het licht aansteken, een muziekstuk starten, enz. 

We vinden artificiële intelligentie ook terug in domotica-elementen, die het bijvoorbeeld mogelijk maken de rolluiken van uw ramen te sluiten in functie van het omgevingslicht, of de verwarming in uw huis of werkplek te starten afhankelijk van de tijd die u nodig hebt om er te geraken.

AI treedt ook in werking wanneer u de inhoud van uw teksten automatisch vertaalt via toepassingen zoals Google Translate of Deepl.

Robots zijn ook steeds vaker aanwezig in ons dagelijks leven: stofzuig- en schoonmaakrobots, robotmaaiers, huishoudrobots, enz. Al deze robots functioneren, in verschillende mate, dankzij algoritmen op basis van artificiële intelligentie.

Ga voor meer informatie naar onze pagina "AI in het dagelijks leven".

Klik op de microfoon en stel uw vraag
Chatbot
Bezoek onze FAQ om het antwoord op al uw vragen te ontdekken.
De stemfunctie is niet beschikbaar op uw browser. Gelieve een recentere browser te gebruiken.